
Wakacyjne smoothie z superfoods
Pyszne, rozgrzewające napoje świąteczne to oczywistość o tej porze roku, ale w Blendtopia HQ szczególnie lubimy superfood smoothies. Piernik, przyprawa do dyni, miętowa mokka, lista jest długa, ale te napoje nie zawsze muszą być ciepłe, aby były pyszne! O nie. Eksperymentowaliśmy ze wszystkimi świątecznymi smakami w tym sezonie i mamy kilka ulubionych, którymi chcielibyśmy się podzielić w formie smoothie.
Fakt, te świąteczne napoje są zawsze pełne kalorii, więc nadaliśmy tym pysznym i odżywczym superfood smoothies nasz "zdrowy" styl. Wszystko polega na znalezieniu równowagi i możesz cieszyć się smakiem bez tych wszystkich niechcianych kalorii. Zaufaj nam!
Te dwa wegańskie smoothie zawierają błonnik, zdrowe tłuszcze, białko, żelazo, witaminy i minerały, których pragnie Twój organizm. Idealne na śniadanie lub kiedy późnym popołudniem dopadnie Cię ochota na słodycze. Twoje ciało będzie Ci wdzięczne, gdy zdecydujesz się sięgnąć po blender zamiast po tacę z ciastkami!
Piernikowe Smoothie Maca
Piernikowe Smoothie z SuperfoodsSkładniki:
- 1 mrożony banan pokrojony w plasterki
- 1/2 filiżanki mrożonej cukinii
- 6 orzechów włoskich
- 1 daktyl
- 10-12 uncji mleka migdałowego
- 2 łyżki mielonych nasion lnu
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 1/2 łyżeczki mielonego imbiru lub 1 łyżeczka świeżego korzenia imbiru
- 1/2 łyżeczki maca w proszku
- 1/4 łyżeczki wszystkich przypraw
- 1 szczypta soli morskiej
- 1 łyżeczka kokosowego cukru palmowego (opcjonalnie) - posłodzić do smaku
Wskazówki:
1. Umieść w blenderze wszystkie składniki oprócz cukru kokosowego.
2. Dodać mleko migdałowe, zaczynając od 10 uncji i dodając kolejne porcje do uzyskania pożądanej konsystencji.
3. Doprawić do smaku. Jeśli chcesz uzyskać nieco więcej słodyczy, dodaj cukier z palmy kokosowej i ponownie zmiksuj.
4. Smacznego!
Miętowo-Kakaowe Smoothie
Superfood Smoothie Peppermint MochaSkładniki:
- 1 mrożony banan pokrojony w plasterki
- 1/3 filiżanki mrożonej cukinii
- 1/4 filiżanki awokado (yep!)
- 1 daktyl
- 10-12 uncji mleka migdałowego
- 2 łyżki mielonych nasion lnu
- 2 łyżki kakao w proszku
- 1 łyżka płatków kakao
- 1 kropla ekstraktu z mięty pieprzowej lub olejku eterycznego dopuszczonego do kontaktu z żywnością
- 1 łyżeczka kokosowego cukru palmowego (opcjonalnie) - dosłodzić do smaku
Wskazówki:
1. Umieść w blenderze wszystkie składniki oprócz cukru kokosowego.
2. Dodać mleko migdałowe, zaczynając od 10 uncji i dodając kolejne porcje do uzyskania pożądanej konsystencji.
3. Doprawić do smaku. Jeśli chcesz uzyskać nieco więcej słodyczy, dodaj cukier z palmy kokosowej i ponownie zmiksuj.
4. Smacznego!
VWielu z nas uwielbia filiżankę kawy (lub dwie czy trzy) w ciągu dnia. Ponieważ 64% Amerykanów pije filiżankę kawy dziennie, naukowcy próbowali znaleźć odpowiedź na pytanie: Czy kawa jest zdrowa i czy wpływa korzystnie na zdrowie mózgu? Nie jest tajemnicą, że picie kawy może...
VJeśli jedna rzecz jest teraz pewna, to to, że MUSIMY utrzymywać solidny strumień pozytywnego nastawienia przez 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu. Tak, to jest trudne. Tak, oglądanie statystyk w wiadomościach łamie serce. Ale wiecie co? Robicie to, co do Was należy, a to jest teraz...
VW tych trudnych czasach wszystkim nam przydałoby się trochę dobrych wibracji! Olejki eteryczne (Aromaterapia) i kryształy to jedne z najprzyjemniejszych i najładniej pachnących sposobów na podniesienie swojej energii na wyższy poziom. Olejki eteryczne i aromaterapia: Twoja naturalna...